Végül több kést alaposabban szemügyre véve egy letisztult forma kialakítása mellett döntöttem. Az előzőekben leírt tulajdonságokat megtartottam, azonban a penge élének kialakítása még kérdéses volt. Az íves illetve a törést tartalmazó kialakítás jehetett szóba. A törést tarmazó penge előnye az, hogy a kést úgy nyomva, mintha szúrnánk lehet vele vágni. Egyik bicskámnak van ilyen kialakítása és nagyon kényelmessé teszi használatát. Azonban egy hosszab pengéjű késen nem voltam biztos benne, hogy ez az általam szeretett fogásmód ugyanúgy alkalmazható-e, így nem akartam kockáztatni, és íves kialakításúra terveztem.
A markolatot úgy képzeltem el, hogy az alapfémre rögzítek mindkét oldalról fa nyelet, tehát a fém alakja is egyezzen meg a leendő markolatéval.
A kés hátára valamilyen kivágást gondoltam, mely lehetne a hüvelykujjam méretével megegyő íves bevágás vagy valamilyen szögletes. Végülis egy szögletes mellett tettem le voksom.