Túlélőkés

Az oldal egyedi túlélőkésem legyártásának bemutatására szolgál. A főbb lépéseket összefoglalva a munka előrehaladtával folyamatosan közlöm.

Témák: Túlélőkés, buschcraft kés készítés házilag. Acél edzés, köszörülés, hőkezelés, keménység, HRC keménység, élkeménység, fokél, markolat, nyél készítése. Ipari technológia. A túlélőkés nem rambó kés! Túlélőkés

KIEMELT PARTNERÜNK: GADEKO KFT. Homlokzat, díszléc GADEKO Kft- Kültéri homlokzati, beltéri egyedi díszlécek, épületdekorációs elemek, cég- és reklámfeliratok gyártója és forgalmazója

Egyedi elképzelésével forduljon hozzánk bizalommal!

Homlokzat, díszléc

Hírdetés

Túlélési tanácsok

Nincs megjeleníthető elem

Hírdetés

Markolat készítése

2010.06.24. 10:43 | [Todec] | Szólj hozzá!

Hát igen, végre idáig is eljutottunk, a fémmunkálatok befejeződtek, már csak annyi a dolgom, hogy elkészítsem a markolatot. Lehetőségem most csak fa markolatra van, így bükkfából készül. Először is szigetelő szalaggal maszkoltam le a pengét, nehogy valami baja történjen a munkálatok során. A kés markolatának íve tulajdonképpen adott volt a full-tang kivitelezés miatt, így nem volt más dolgom, mint a mintát kivágni, majd méretre csiszolni. A markolat végső rögzítése szegecsekkel történt, ám előtte bekentem pillanatragasztóval is a fémet, hogy ne follyon alá a víz, és tökéletes legyen a felfekvése. Ezt a célomat egyébként sikeresen elértem, a markolat mondhatni tökéletesre sikerült. Kezem formájának megfelelően lett tervezve már az alapfém is a kezdetek kezdetén, így a fának csak ahhoz kellet igazodni, a lekerekítésettel lehetett még kényelmesebbé tenni. Mindent összevetve nagyon elégedett vagyok az így elkészült markolattal.

Címkék: fa kés markolat megmunkálás

Polírozás

2010.06.21. 21:17 | [Todec] | Szólj hozzá!

Miután megtörtént a hőkezelés, a szénasárga színt polírozással tűntettem el a fém felszínéről, amiután visszanyerte szép, fémes színét. Nekem személy szerint jobban tetszik a matt felület, mint a fénylő, így durvább anyaggal lett polírozva. A többi kés tervezői viszont a csillogó felületet részesítették előnyben.

Címkék: kés polírozás

süti beállítások módosítása