Túlélőkés

Az oldal egyedi túlélőkésem legyártásának bemutatására szolgál. A főbb lépéseket összefoglalva a munka előrehaladtával folyamatosan közlöm.

Témák: Túlélőkés, buschcraft kés készítés házilag. Acél edzés, köszörülés, hőkezelés, keménység, HRC keménység, élkeménység, fokél, markolat, nyél készítése. Ipari technológia. A túlélőkés nem rambó kés! Túlélőkés

KIEMELT PARTNERÜNK: GADEKO KFT. Homlokzat, díszléc GADEKO Kft- Kültéri homlokzati, beltéri egyedi díszlécek, épületdekorációs elemek, cég- és reklámfeliratok gyártója és forgalmazója

Egyedi elképzelésével forduljon hozzánk bizalommal!

Homlokzat, díszléc

Hírdetés

Túlélési tanácsok

Nincs megjeleníthető elem

Hírdetés

Új túlélőkés gyártása!

2010.11.10. 13:27 | [Todec] | 1 komment

Igen, örömmel közölhetem, hogy a közeljövőben új túlélőkés gyártását fontolgatom. Az első kés gyártásánál elkövetett hibákból okulva, és az azóta megszerzett tudásom, valamint tapasztalataim segítségére támaszkodva állok neki a következő full tang késemnek. A koncepció már nagyjából körvanalózódott bennem, előljáróban annyit mondanék el, hogy vékonyabb, 4 mm vastagságú acélból fog készülni, a hőkezelési eljárást is más módon fogom kivitelezni, valamint az egész kés kap egy nagyon szép matt fekete bevonatot, ami az esztétikai célon túl, korrózióállósági és felületi keménységnövelő funkcióval is bír majd. A főbb lépéseket összefoglalva -akárcsak az előző kés esetében- a munka előrehaladtával folyamatosan közölni fogom.

Ui.: Nagyon örülök annak, hogy ilyen nagy számú olvasóval rendelkezik az oldal, nem is mertem volna gondolni rá, mikor elkezdtem írni. Ezúton is köszönöm, és bátorítok mindenkit e jó szokásának megtartására!

Címkék: fekete matt gyártás acél túlélőkés hőkezelés korrózióálló

süti beállítások módosítása