Túlélőkés

Az oldal egyedi túlélőkésem legyártásának bemutatására szolgál. A főbb lépéseket összefoglalva a munka előrehaladtával folyamatosan közlöm.

Témák: Túlélőkés, buschcraft kés készítés házilag. Acél edzés, köszörülés, hőkezelés, keménység, HRC keménység, élkeménység, fokél, markolat, nyél készítése. Ipari technológia. A túlélőkés nem rambó kés! Túlélőkés

KIEMELT PARTNERÜNK: GADEKO KFT. Homlokzat, díszléc GADEKO Kft- Kültéri homlokzati, beltéri egyedi díszlécek, épületdekorációs elemek, cég- és reklámfeliratok gyártója és forgalmazója

Egyedi elképzelésével forduljon hozzánk bizalommal!

Homlokzat, díszléc

Hírdetés

Túlélési tanácsok

Nincs megjeleníthető elem

Hírdetés

Túlélőkés teszt - 2. rész

2010.09.06. 18:44 | [Todec] | 1 komment

Íme itt az ideje, hogy folytassam a nyári kalandozásaim leírását újdonsült túlélőkésemmel. Egy kisebb baráti társasággal részt vettünk egy pár napos sátrazós túrázáson, ahova természetesen a kést is magammal vittem. A fa darabolásánál a következőket tapasztaltam: A kivágott akácfát kb. 50 centiméteres darabokra vágtam. A fa darabolására akkor lehet szükség, ha valamilyen eszközt készítünk (pl. ütőfa, csapda, karónak való fa stb.). Sokkal könnyebb darabolni, ha a fát több oldalról a kerülete mentén bevágjuk az így meggyengített fát végül törjük el. Ez azért is ajánlott mert így kíméljük késünk élét, ami ezáltal tovább használható lesz. Ezt a műveletet is a kivágásnál is alkalmazott fogásnemben hajtottam végre.

Címkék: teszt egyedi túlélőkés gyártása

A bejegyzés trackback címe:

https://tulelokes.blog.hu/api/trackback/id/tr822275748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

todesco 2010.10.07. 22:46:48

Nagyon jó az oldal rengeteg információt szereztem, ami segít a saját késem elkészítésében. Köszönet érte!
süti beállítások módosítása